Fashion Week runt om i världen

Fashion Week är ett evenemang inom modeindustrin som pågår cirka en vecka varje år. Under Fashion Week så får designers chansen att visa upp sina kollektioner med modeller på en catwalk. Detta är mycket populärt och det är vanligt att modetidningar i hela världen skriver om Fashion Week långt innan dess att veckan kommer att ske, men även ett bra tag efteråt.

Fashion Weeks hålls i modets så kallade huvudstäder, du kan som exempel se Fashion Week i New York, Paris, London och Milan. Men även andra städer som Los Angeles, Berlin, Sao Paolo, Tokyo, Shanghai, Madrid och Rom håller i viktiga modeveckor.

Det första Fashion Week eventet hölls 1943 i New York och anledningen till att man höll detta evenemang var för att man ville distrahera lokalborna från det franska modet under andra världskriget. Arbetarna inom modebranschen hade nämligen ingen chans att resa till Frankrike under denna tid och det blev därför en fantastisk möjlighet för det amerikanska modet. De amerikanska designerna fick här istället en chans att visa upp sig och sina kollektioner och stora tidningar som Vogue valde att skriva om det. Därefter så har Fashion Week varit ett återkommande koncept som är mycket lyckat i New York.