Hälsosamma juicer

Att leva ett sunt liv med träning och hälsosam mat är en trend som kommit starkt under de senaste åren. Dock ser det hela lite annorlunda ut jämfört med det gjort tidigare. Istället för rena dieter där vissa typer av mat helt skippas väljer många att äta så rent som möjligt, det vill säga byta ut halvfabrikat till mat som är gjorda från grunden där man själv kan ha kontroll på vad den faktiskt innehåller. Drycken juice är ett tydligt exempel på detta, där många av de produkter som står i butikerna är fyllda med socker och andra onödiga tillsatser.

Att det är bra att äta mycket frukt och grönsaker, vet väl alla. Fem om dagen håller doktorn borta, heter det ju. Men att få i sig fem frukter om dagen, kan kännas mycket för vissa av oss. Då kan juice vara ett utmärkt alternativ. Juice finns i alla affärer men hur mycket är egentligen juice?
Det finns många regler som har utfärdats för att vi ska kunna vara säkra på att vi får det vi vill ha när vi köper juice. Namnet juice är skyddat enligt livsmedelslagen och endast drycker som innehåller 100% fruktjuice får säljas under namnet juice. Livsmedelsverket hävdar dock att det i alla fall är svårt att veta vad man betalar för, för vissa juicer som heter 100% juice, är homogeniserade eller innehåller socker eller citronsyra, något som är helt lagligt. Köpta juicer är också ofta pastöriserade en och ibland två gånger, för att ha ett hållbarhetsdatum som är tillfredsställande. Så hur ska man egentligen få i sig alla nyttiga vitaminer som juice ger, och slippa socker och tillsatser?

Lösningen på problemet, har du säkert gissat: juicepress. Att ha en juicepress hemma är att ge sig själv en present varje morgon, att ge sig själv en frihet som inte är alla förunnat. Du är inte längre en slav under juicekonglomeraten, du kan själv göra vilken juice som helst, vilken tid som helst på dygnet! Med en juicepress på köksbänken, blir du själv mästerjuicetillverkaren, som blandar de frukter och bär du vill, oavsett vad konventionen anser.