Sportsliga trender

Sport är någonting som engagerar en stor mängd människor. Detta gäller inte minst när det är stora mästerskap som spelas. Förutom att matcherna talas om i media överallt, så brukar en mängd olika trender etableras. Detta handlar inte bara om trender gällande utseendet, utan allt ifrån musik och mat till resmål och annat.

När fotbolls-VM spelas så brukar det släppas speciella VM-låtar inför mästerskapet som ska representera den känsla och stämning som man vill ska råda under spelen. Förutom de officiella låtar som släpps så är det många som provar sig på att göra sina egna låtar. Även koreografierna från låtarnas musikvideor kan komma och sprida en trend på världens dansgolv. Vem minns till exempel inte dansen till Shakiras hitlåt Waka Waka som släpptes inför VM 2010. Efter att världen samma år fått se bilder på det vackra landskapet i Sydafrika ökade även resandet hit väldigt mycket. Om samma sak kommer att ske för Ryssland när de har varit arrangörer för fotbolls VM 2018 återstår att se.

När världsmästerskapet i hockey går av stapeln en gång om året så är det många svenska supportrar som vill visa upp sitt stöd och då bär plagg som på olika sätt kan förknippas till Tre Kronor. Detta kan vara allt ifrån en hockeytröja som ser ut precis som den som laget själva spelar i, eller kanske en mössa i de gul-blå färgerna. En del företag brukar släppa speciella produkter som är relaterade till mästerskapet som du antingen kan köpa, eller samla till genom att köpa deras ordinarie produkter.

Det är inte bara sporterna i sig som kan etablera trender och liknande. Även enskilda spelare eller idrottare kan via sin personliga stil skapa en trend som dennes fans sedan hänger på. Ofta handlar det om hårtrender, eftersom många spelare, speciellt inom lagsporter, inte själva kan styra över klädseln de ha på sig när de tävlar. David Beckham hade under sin karriär ett flertal uppmärksammade frisyrer som fick killar att färdas till frisörerna med bilder på stjärnan. På samma sätt skapade hans spelsätt trender hos andra spelare som hoppades på att vinna ligor som Champions League och Premier League precis som han.