Träningstrender

runners-635906_640Träning och hälsa är någonting som under de senaste året fått en riktig uppsving. idag är var och varannan person inskriven på ett gym och det är allt vanligare att man lagar hälsosam mat i hemmet med rena och naturliga ingredienser.

Att gå ner i vikt kan kännas tröstlöst och jobbigt, speciellt om man inte är motiverad. Många fokuserar bara på att ta bort onyttig mat från sina liv, och det är väl bra, men träning är minst lika viktigt, om inte ännu viktigare, för att man ska nå resultat. Ordet träning har dock blivit något av ett rött skynke för flera av oss, vi tänker på långa timmar i elspåret eller på något gym, omgiven av människor som ser ut att veta precis vad de gör, fast man själv inte har en aning. Men träning behöver inte vara så, det kan bli din nya hobby, något du längtar efter att få göra, inte för du måste, utan för att det är så roligt att du inte kan låta bli. Vi har några kul aktiviteter som kanske kan locka.

* Cykling – att cykla ger väldigt allsidig träning, både muskler och kondition blir bättre och starkare. Det är också roligare än att till exempel springa, för man kommer någonstans när man cyklar, man får se lite.

* Vattengympa – tvärtom vad många tror, så är vattengympa inte något bara för gamla tanter och farbröder. Det är nog för att det är en väldigt skonsam träningsform, som man har fått den här uppfattningen, men vattengymnastik kan anpassas och bli precis så jobbig som du orkar, det är du som bestämmer takten. Om du inte trodde du kunde svettas i vatten, så testa, får du se.

* Stegräknare – att gå ut och gå är bra, men det kan vara svårt att bibehålla motivationen. Då kan en stegräknare vara en bra idé; den väcker tävlingsmänniskan i dig och får dig att vilja prestera bättre och bättre varje dag. Har man bara ett mål, brukar man klara det mesta!

* Gymmet – Tyvärr så har många en negativ bild av denna plats som är helt och hållet ägnad åt träning. Att lyfta tunga vikter i timmar eller endast sitta på en träningscykel dag ut och dag in kanske inte lockar speciellt mycket, men sanningen är att det finns en mängd andra roliga maskiner och träningsformer som du kan prova på. Varför inte testa att träna med en roddmaskin, crosstrainer eller annan maskin för omväxlingens skull. Vill du träna i grupp finns här en mängd olika pass som man kan prova såsom Zumba eller Easy Line.

Visserligen måste träning inte alltid innebära viktnedgång, utan idag handlar det mer om att må bra i sin kropp och röra på sig för hälsans skull. Många har idag stillasittande arbeten och det krävs då att man tar vara på sin fritid och använder den till sin fullo för att få sin dagliga motion. Ta cykeln till jobbet, gå en promenad på lunchen eller varför inte ta med kompisen ut på en långpromenad istället för att ses på ett fik.